Verschil tussen Bio kleuring en Plantenkleuring

Het woord “Bio kleuring” zal u ongetwijfeld al gehoord hebben. Vele kapperszaken bieden tegenwoordig deze kleuringen aan. Het spreekt vanzelf dat u als klant kiest wat u op uw haar doet, maar dan moet u wel duidelijk weten wat het verschil is.

Een Bio kleuring is en blijft nog altijd een chemische kleuring.

Ze gebruiken alleen de minimale hoeveelheid die nodig is om de kleuring 100% te laten dekken.
De ammoniak wordt vervangen door een ander chemisch product MEA of monoëthanolamine, dat alsnog de haren openzet.
De kleurpigmenten PPD of paraphenylendiamine zijn ook in de bio kleuring aanwezig, het verschil met een klassieke kleuring is dat hier het minimale percentage wordt gebruikt dat nodig is voor de juiste kleurtoon, 6%. Deze kleuringen bevatten dus minder schadelijke stoffen maar blijven wel schadelijk.

Daarnaast worden de bio kleuringen verrijkt met allerlei natuurlijke producten en of olieën om het haar extra te verzorgen. Dus eerst haar beschadigen en dan verzorgen. Klinkt niet echt logisch, toch?

Een plantenkleuring bevat geen enkel chemisch bestanddeel, enkel gedroogde plantendelen. Zij omhullen het haar met hun kleur en dringen niet in het haar.

Plantenkleuringen worden ook warm op haar aangebracht , bio kleuringen worden koud op het haar gebracht, wat duid op een chemische reactie die ontstaat om het haar de juiste kleur te geven.

Alleen een goed geïnformeerde klant kan de juiste keuze maken.

Enkele nuttige links om te lezen review van organic color systems door Melanie Nickels ( engels)Organic Color Systems Hair Color Review – 2013 by Melanie Nickelsartikel van NU.nlhttp://www.nu.nl/overig/2141313/haarverf-stopt-met-stinken-.html